В област Плевен осигуряват топъл обяд за 202 деца

В област Плевен 202 деца от пет училища ще бъдат включени в програмата „Топъл обяд“. Това съобщиха от Областния съвет на Български червен кръст /БЧК/.

Началото на инициативата, която се осъществява чрез програмата „Партньорска мрежа за благотворителност“, ще започне на 1 декември и ще продължи седемдесет учебни дни. Децата, които ще бъдат подпомогнати, посещават училища в Гулянци, Белене, Долна Митрополия и село Божурица. Освен топъл обяд те ще получат и зимни якета, добавиха от БЧК-Плевен.

„В общините, в които реализираме проекта тази година, има високо ниво на безработица“, каза Габриела Хитова, директор на БЧК-Плевен. Тя подчерта, че обхванатите деца, в една значима част се от непълни или многодетни семейства, отглеждани са от близки и роднини или родителите им са хора с увреждания.

Според Хитова проектът намалява риска от отпадане на учениците от училище, тъй като нерядко за децата осигуреният топъл обяд е единственото пълноценно хранене през деня.

Източник:
bta.bg
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини!

Свързани статии

Back to top button