В Плевен отдават под наем части от общински имоти в четири училища

Части от имоти, публична общинска собственост, в четири училища в Плевен, ще бъдат отдадени под наем чрез публични търгове с тайно наддаване за срок до 5 години, съобщиха от общината.

Решението е взето от Общинския съвет с единодушна подкрепа. Съветниците са се съобразили с постъпили предложения от директори на учебни заведения.

Чрез търгове ще бъдат наети три бюфета за закуски – в ОУ „Йордан Йовков“, с площ 20 кв.м, при първоначална наемна цена от 108.00 лв., в СУ „Христо Смирненски“, площ З0 кв.м, при цена от 80.00 лв. и в Професионалната гимназия с преподаване на чужди езици, площ 19 кв.м., при цена 185.00 лв. Под наем ще бъде дадена и класна стая в НУ „Христо Ботев“, площ 30 кв.м, при първоначална наемна цена от 6.00 лв. на час.

На наемателите е забранено с ползването на имотите да пречат или ограничават учебните дейности, се посочва в решението на Общинския съвет в Плевен.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button