В Плевен подариха 13 000 фиданки

В Плевен подариха 13 000 фиданки, медоносни и декоративни дръвчета, съобщиха организаторите на инициативата от Гората.бг.

Предоставених са плодни фиданки – сливи (жълта афъзка), дюли, ябълки, череши, облачинска вишна, орехи, лешник, както и явори, борове, златен дъжд, липа, акация и други. Целта на Гората.бг е чрез такива акции в страната да бъдат засадени три милиона дървета в България.

Повечето фиданки са 40-130 см, оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до два метра. Вишните, орехите, сливите (жълта афъзка), дюлята са директно плододаващи сортове, ябълките и черешите не са облагородени. Всеки, който си вземе фиданки, ще получи инструкции за съхранение, засаждане и грижа, поясняват организаторите.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button