В Плевен три подвижни секционни комисии ще осигурят гласуване на граждани под карантина

В община Плевен три подвижни секционни избирателни комисии ще осигуряват правото на глас на избиратели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, които са подали заявление с желание за гласуване. Решението е взето от представителите на партии и коалиции по време на консултации, свикани от кмета Георг Спартански, съобщиха от общината.

По решение на РИК – Плевен тези секционни комисии ще бъдат тричленни. До 12.00 часа на 31 март в Община Плевен са постъпили 52 заявления за гласуване от граждани, поставени под карантина или изолация – 30 са жители на Плевен, а 17 – на малки населени места в общината. Петима са заявили желание да гласуват на адрес, различен от постоянния или настоящия. За тези случаи е направено запитване до Централната избирателна комисия.

Секционни комисии ще работят също в университетските болници „Д-р Георги Странски“ и „Сърце и мозък“, в Дома за стари хора в с. Бохот и в Плевенския затвор.

На поканата на кмета на Плевен за консултациите са се отзовали представители на ПП ГЕРБ, Коалиция „БСП за България“, ПП ДПС и ПП „Воля“, се посочва в съобщението.
/МХ/

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button