В Плевен показват музикален спектакъл, посветен на Емил Димитров

Музикален спектакъл, посветен на легендарния артист в българската естрада Емил Димитров – певец и композитор на популярна музика, ще бъде представен в родния му град Плевен на 31 март, съобщиха от общината.

Концертът „Емил – изповед, пред олтара на живота с историята и песните му“ е създаден от Николай Априлов, съвместно с Държавния музикален театър – София. Текстът е на Влади Априлов, а аранжиментът на песните – на Светослав Заров. Под диригентството на Страцимир Павлов ще се представят музикантите Олга Михайлова – Динова, Пейо Филипов, Денислав Новев, Велин Михайлов и Орлин Цветанов.

Музикалният спектакъл ще бъде представен в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие 1869“ от 19.00 ч., а билетите са пуснати в продажба и в мрежата на „Изи Пей“.

От община Плевен обявиха, че подготвят условията и в най-скоро време ще бъде обявен националния конкурс за паметник на Емил Димитров. Мястото е определено в „сърцето“ на Плевен – до големия фонтан на централния площад „Възраждане“. Продължава събирането на дарения – до момента в сметката има над 35 000 лв. Бяха организирани изложба и концерт, в който безвъзмездно се включиха Даниел Цочев, Тони Димитрова, Маргарита Хранова, Люси Дяковска, Драгомир Драганов, Левон Манукян, Георги Милтиядов. Министерството на отбраната дари 925 гилзи – месинг за изработване на скулптурата.

Към момента единственият мемориален знак в родния град на естрадната звезда е барелефът, поставен на родната му къща на улицата, носеща неговото име.

В Плевен показват музикален спектакъл, посветен на Емил Димитров

Back to top button