В Плевен представят безплатно лятна кинопанорама

Община Плевен подготви за трета поредна година лятна кинопанорама, под мотото „Исторически филми в Историческия музей“, съобщиха от общината.

Кинопоказът е в парка на Регионалния исторически музей и е със свободен вход. Началото ще бъде поставено на 11 август с лентата „Белият генерал“, посветена на генерал Скобелев и епохата на българското Освобождение, в което Плевен заема специално място.

На 12 август ще бъде прожектирана „Приказка за Астрид“ – първата кинобиография на световноизвестната писателка Астрид Линдгрен, а на 13 август програмата продължава с „Обещанието на зората“ – историята на Ромен Гари, френският белетрист, удостоен два пъти с наградата за литература „Гонкур“.

Кинопанорамата ще завърши на 14 август с филма „Чърчил“ – една от най-ярките личности на ХХ век, посочват организаторите.

Всички прожекции са от 21.00 часа.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button