В Плевен преместват гимназия в друга сграда заради ремонт

В Плевен се налага Професионалната гимназия по облекло и текстил да бъде преместена в друга сграда заради планиран ремонт. Това съобщиха от Пресцентъра на Общинския съвет.

Учебното заведение е одобрено за финансиране по инвестиционна програма на образователното министерство. Проектът предвижда да бъде подменена дограмата на сградата, да се направи топлоизолация, както и ремонт на климатичната и отоплителната инсталация. Това налага учебният процес на гимназията да бъде изнесен в периода от 16 септември до 23 декември 2021 г. в друга база. Началото на ремонтните дейности е планирано за 15 септември.

Преместването на ПГ по облекло и текстил ще стане с решение на Общинския съвет в Плевен, който утре, 9 септември, се събира на извънредна сесия. Предложението, с вносител кмета Георг Спартански, е да бъде предоставена сградата на закритото Основно училище „Никола Й. Вапцаров“ в града.

Заседанието ще започне от 17.00 ч. в Конферентната зала „Гена Димитрова“. Съветниците ще заседават при спазване на противоепидемичните мерки. Сесията ще бъде закрита и ще се излъчва в реално време на интернет страницата на Общинския съвет.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button