В Плевен продължава инициативата да се засаждат бели рози по повод Деня на Земята

В Плевен продължава инициативата да се засаждат бели рози в дворовете на детските градини и училищата по повод Деня на Земята – 22 април. Това съобщи за БТА Весела Комаревска от Басейновата дирекция „Дунавски район“ /БДДР/.

Тя уточни, че дирекцията, заедно с РИОСВ, е подготвила поредица от прояви за 22 април под мотото „Да възстановим нашата планета Земя“, като фокусът е поставен върху естествените процеси, нововъзникващите зелени технологии и иновативното мислене, които могат да възстановят екосистемите.
Изложби с детски рисунки, на възпитаници на градините „Щурче“, „Слънце“ и „Теменуга“, са подредени в БДДР, в РИОСВ и в отдел „Природа“ на Регионалния исторически музей. В кампанията са се включили Лайънс клубовете. Деца от Плевен са изработили дрехи и аксесоари към тях от найлонови торбички, хартия, чували, картон, вестници, пластмаса, списания.

В училище „Иван Вазов“ са представили идеи как всеки ученик може да допринесе за опазването на планетата, допълни Комаревска. На Интернет страницата на БДДР има част от предложените 51 мерки за Деня на Земята, които всеки би могъл да прилага за по-чиста планета, посочи тя. Предвиждаме част от тези мерки да разпространим и насърчим прилагането им в специална кампания, насочена към опазването на водите и околната среда като цяло, отбеляза Весела Комаревска.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button