Плевенската филхармония представи на бис „Целувка в нощта“ с деветима солисти, хор, квартет и оркестър

Плевенската филхармония снощи представи на бис концерта си „Целувка в нощта“ с участието на деветима солисти, хор, филхармоничен квартет и симфоничен оркестър.

Гост-солистите Мариана Попова и Руслан Мъйнов събраха най-много аплаузи и бяха сред приятните изненади на вечерта. В празничната програма, изнесена под мотото „Аз обичам българската музика“, се включиха солистите и хорът „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева, квартет „ГеоМарЧаЛо“.

Оркестърът, с концертмайстор Чавдар Вълков, бе в съкратен състав заради пандемията и всички инструменталисти свириха с енергията на солисти. Програмата бе подготвена от младия композитор, пианист, аранжор и диригент Георги Милтиядов по неговото песенно творчество.

Песните, по текстове на поета Пейо Пантелеев, са влезли в репертоара на популярни родни поп изпълнители като Маргарита Хранова, Силвия Кацарова, Тони Димитрова, а снощи бяха представени от Биляна Добрева, Дани Меса, Боряна Бешева, Вили Боянова, Натали Славчева и други.

На пианото и на диригентския пулт бе авторът на музиката, Георги Милтиядов. Той, заедно с виолончелистката Лора Табакова, се изявиха и като рецитатори на любовна лирика. Милтиядов се представи също като певец, но най-силната му страна е композирането на хубави песни, харесвани от публиката. След концерта авторът даде автографи върху копия на новия си албум.

В Плевен в хубава традиция се превърнаха концертите за популяризиране на българската поп музика, изпълнена в аранжимент за симфоничен оркестър.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button