В Плевен ремонтът на летния театър в парка „Кайлъка“ ще завърши в края на май

В Плевен ремонтът на летния театър в парка „Кайлъка“ ще завърши в края на май т.г., съобщиха от общината.Общинските власти са ангажирали две фирми за обновление на съоръжението. Предвидено е с над 53 000 лева да бъдат реновирани фасадата, сцената, гримьорните за изпълнителите. Ще бъдат подменени счупени пейки за места за зрители, здравите пейки ще бъдат пребоядисани.

Ремонтните дейности в летния театър включват укрепване на електрическата инсталация, обезопасяване на различни сценични съоръжения, подмяна на електрически табла, за което са отделени 7 000 лв.

Мястото е знаково за парк „Кайлъка“ от десетилетия. Много от изявените артисти, гостували на най-голямата лятна сцена на Плевен, го наричат магическо, заради въздействието на високите скали зад сцената и ефектът им върху звука и светлината. Театърът привлича за гастроли през лятото най-изявени наши и чуждестранни изпълнители и групи. В условията на пандемията той ще бъде подходяща сцена за музиканти, артисти и разнообразни програми на открито и през тази година, посочват от общината.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button