В Плевен читалище „Съгласие“ отново предоставя сцена на гостуващи театри

В Плевен читалище „Съгласие 1869“ от началото на март отново предоставя сцена на гостуващи театри след многомесечно прекъсване заради коронакризата, съобщиха организаторите.

Първи ще се представи Асен Блатечки като актьор и режисьор със спектакъла „Баща ми се казва Мария“ на 4 март /четвъртък/. Участието на популярния от сцената и екрана актьор е очаквано с интерес в пиесата на Иван Ангелов. В актьорската трупа са още известни имена – Станимир Гъмов, Стефан Рядков, Петьо Петков – Шайбата, Жанина Стоилова и Невена Бозукова.

Музиката е дело на Христо Намлиев, сценографията – на Анелия Райкова, а костюмите – на Лиляна Гергишанова. Продукцията е на театър „Константин Величков“ – Пазарджик и се разпространява от театър „Мелпомена“. Места се ангажират чрез билетния център в читалището до 30 на сто от капацитета на залата.

Както Плевеннюз съобщи, в Плевен се възобновиха преди дни и театралните гастроли на сцената на театър „Иван Радоев“. Първият бе „Косвени щети“, създаден по книгата „Войната не е с лице на жена“ на носителката на Нобелова награда за литература Светлана Алексиевич. Проектът е реализиран с подкрепата на Национален фонд „Култура“, програма „Дебюти“, на Министерството на културата.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button