В Плевен се подготвя публично обсъждане за поемаме на общински дълг

Община Плевен подготвя публично обсъждане за поемането на дългосрочен общински дълг, съобщиха от пресцентъра й.

Идеята е да бъде взет кредит от 427 093 лева под формата на заем от Регионалния фонд за градско развитие. Средствата са необходими за обновяване, оборудване и модернизация на общинската зала „Катя Попова“. Проектът е създаден по приоритетната ос „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на оперативната програма „Региони в растеж“ /2014-2020/.

Предвиден е основен ремонт на залата, прилагане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъпна среда, асансьор и стълба за евакуация, промени по инсталациите с цел привеждането им към съвременните стандарти. Ще бъде осигурен достъпен маршрут до асансьора за хора в неравностойно положение от централната улица „Димитър Константинов“ – тротоар за пешеходци и наклонена автомобилна рампа за входа.

Публичното обсъждане е насрочено за 13 май, от 17.30 ч., в зала „Катя Попова“. Материалите по проекта са достъпни в община Плевен, дирекция „Проекти“, се посочва в съобщението.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button