Въвеждат нова система в Плевен за съвременно видеонаблюдение на 16 кръстовища

Чрез финансиране по европейски проект за развитие на интегриран градски транспорт в Плевен се въвежда нова система за видеонаблюдение на ключови кръстовища. Това съобщиха от общината.

Стартът на дейностите е следващата седмица. Предстои монтаж на Централна система за управление, изграждане на наблюдение на 16 кръстовища в областния град. Съществуващото към момента наблюдение с камери на осем кръстовища ще бъде модернизирано и пренасочено в новата система. Така ще се осигури възможност за следене на кръстовищата от няколко работни пункта, които няма да бъдат на едно място, но ще имат високоскоростна свързаност помежду си. Предвижда се Контролният център за видеонаблюдение да бъде изграден по ОП „Регионално развитие – 2007-2013“ в Автогара-Плевен.

Техническите средства за системата ще притежават функционалност за организиране на т.нар. зелена вълна. За светофарите, които не са с подменени контролери, но позволяват отдалечено управление, видеонаблюдението ще осигури възможност за ръчна промяна на текущите сигнали за „отпушване“ на движението и за организиране на „бързо трасе“ при необходимост.

Символичната първа копка на новия проект ще бъде на 23 февруари, от 11.30 ч., посочват от община Плевен.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Свързани статии

Back to top button