В Плевен ще се състои публично обсъждане за поемаме на общински дълг

Община Плевен организира за утре публично обсъждане за поемането на дългосрочен общински дълг, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Целта е да бъде взет заем от Регионалния фонд за градско развитие. Средствата са нужни за обновяване, оборудване и модернизация на общинската зала „Катя Попова“. Проектът е създаден по приоритетната ос „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на оперативната програма „Региони в растеж“.

Предвиден е основен ремонт на залата, прилагане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъпна среда, асансьор и стълба за евакуация, промени по инсталациите с цел привеждането им към съвременните стандарти, ремонт на целия покрив, отводнителните елементи – водосточни тръби и улуци. Ще бъде осигурен достъпен маршрут до асансьора за хора в неравностойно положение от централната улица „Димитър Константинов“ – тротоар за пешеходци и наклонена автомобилна рампа за входа.

Идеята е ремонтът да бъде извършен за 10 месеца от откриването на строителните работи. Общата стойност на проекта е над 2,2 млн. лв. Материалите по проекта са достъпни за граждани в общинската дирекция „Проекти“.

Публичното обсъждане утре – 13 май, е насрочено за 17.30 ч. в зала „Катя Попова“.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button