В Плевен спектакълът „Дойдох си“ ще разкаже за българин гурбетчия, който търси своя път в живота

В Плевен гостуващият спектакъл „Дойдох си“ ще разкаже за българин гурбетчия, който търси своя път в живота, съобщиха от Драматично-кукления театър „Иван Радоев“ в Плевен.

Гастролът с тази продукция на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ – Шумен е насрочен за 7 април на голямата сцена „Александър Гюров“ на театъра в Плевен.

Пиесата на Йонка Илиева ще бъде представена в сценичен вариант и режисура на Димитър Димитров с участието на Васил Драганов и Стефани Лечева. Тя разказва, как след 15 години, изстрадани в Испания, Христо се завръща в родината и се изправя пред разочарования. Загубил близките, не успял да създаде собствено семейство, той е заминал „на гурбет“, за да спечели пари, но не е заварил онова, което е очаквал. Връща се при корена, на село, където да търси опора отново „да се сглоби“. Героят е решен на всичко, за да брани родното, за да има какво да остави на своя син, посочват създателите на спектакъла.

Представлението е от 19.00 часа. За него могат да се ангажират места и онлайн чрез сайта на Плевенския театър в Интернет.

Както БТА вече съобщи всички представления на Плевенския театър през март са отложени за април.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button