В Плевен стартираха безплатни консултации за онкологично болни пациенти

В Плевен университетската болница „Сърце и Мозък“ стартира безплатни консултации за онкологично болни пациенти, съобщиха от лечебното заведение.

Екипът на Клиниката по медицинска онкология приема всички желаещи, които имат солидни злокачествени тумори. Консултациите са вторник и сряда от 13:00 до 15:00 ч., след предварително записан час, от доц. д-р Наталия Чилингирова и д-р Филип Маринов.

Консултациите са насочени към хора, на които предстои да започнат лечение, лекуват се в момента или желаят второ мнение. В модерна и високотехнологична среда, съгласно актуалните международни стандарти, се извършва най-съвременно лекарствено лечение на всички злокачествени солидни тумори (химиотерапия, таргетна терапия, имунотерапия, хормонална терапия и др.). Болница „Сърце и Мозък“ разполага с единствен в страната Гама нож и последно поколение линеен ускорител. Екипът на клиниката работи с отделението по лъчелечение за постигане на оптимални резултати. Съвместно с останалите клиники, в това число и генетична лаборатория от последно поколение, лечебното заведение предлага на пациентите мултидисциплинарен комплексен подход в диагностиката и лечението. На разположение е и опитен психолог.

Консултациите и последващо лечение в болницата са безплатни. За предварително записване е посочен телефон 064 678400.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button