В Плевен ученици от Езиковата гимназия бяха отличени за иновативното си участие в европейски програми

В Плевен ученици от Езиковата гимназия бяха отличени за иновативното си участие в европейски програми. Това съобщи за БТА Грета Димова – заместник-директор и учител по английски език в учебното заведение.

Учениците и заместник-директорът се изявиха в програмата „Училище – посланик на Европейския парламент /ЕП/“. По време на извънредната ситуация с COVID-19, при електронно обучение от разстояние, децата инициираха създаване на „Банка за европейска споделена съпричастност“ и рубриката „Европа в нашите сърца“, като в продължение на 80 календарни дни публикуваха на английски език материали за проучена от тях актуална информация, поясни Димова. Те създаваха постери, рисунки, клипове, есета, които бяха огласени чрез „Програма за училища, посланици на ЕС“ и Бюрото на ЕС в България, допълни тя.

За тази дейност и гражданска позиция, младшите посланици на ЕП са спечелили участие на 12 март в инициативата на ЕП „Евроскола“. Учениците от Плевен са участвали в дискусията „Укрепване на солидарността на ЕС по време на извънредни ситуации: Трябва ли да се ангажираме повече?“. Двадесет младши посланици от гимназията са задали въпроси и са представили иновативни идеи чрез онлайн чат, дискутирали са теми като дигитално образование, здравеопазване, икономика, тероризъм, бизнес, климатични промени, валутна стабилност, изтъкна Димова. Учениците от плевенската Езикова гимназия многократно са били депутати за един ден в ЕП по програма „Евроскола“, но за първи път участваха в подобно по рода си онлайн събитие, отбеляза заместник-директорът.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button