В Плевен задържаха шофьорка, управлявала автомобил под въздействието на алкохол

В Плевен задържаха шофьорка, управлявала автомобил под въздействието на алкохол. На 11 юли, около 1 часа, полицейски екип бил насочен по сигнал за блъснати два автомобила, паркирани на бензиностанция в района на ж.к. „Сторгозия“. Водачът е напуснал местопроизшествието. В резултат на бързата реакция пристигналите униформени засекли колата, причинила инцидента. Шофьорът не се подчинил на подадения от служителите на реда сигнал за спиране и опитвайки да се избяга, блъснал и служебния автомобил.

При последвалата проверка станало ясно, че зад волана на колата била 28-годишна неправоспособна жена, а извършеният ѝ тест с дрегер установил високо съдържание на алкохол в издишания въздух. Нарушителката е отказала кръвна проба в ЦСМП – Плевен. Задържана е с полицейска мярка за срок до 24 часа. Алкотестът на полицейския служител, шофирал служебния автомобил, е отрицателен.

При произшествието са нанесени материални щети и на двете коли. По случая е образувано досъдебно производство и е сезирана Окръжна прокуратура – Плевен.

Back to top button