В Плевен започнаха да събират угасени угарки от цигари в изпълнение на екологична инициатива

В Плевен започнаха да събират угасени угарки от цигари в изпълнение на екологична инициатива под мотото „Добрият пример“. Община Плевен подкрепи проекта, който е продължение на досегашната инициатива „Да изчистим България заедно“, съобщиха от общината.

Акцентът се поставя върху личната отговорност – към природата, към хората около нас и приноса на всеки в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.

В плевенската градска градина – в началото на алеята, която води към галерия „Арт център – Плевен“, общината монтира специална плексигласова кутия, в изпълнение на проекта, с цел в нея да се събират угасени угарки от цигари. Идеята е до Световния ден на почистването – 18 септември, да се съберат 100 000 угарки. След края на кампанията цялото количество от всички контейнери в страната ще бъде изпратено в специализиран завод за рециклиране в Ирландия.

На 18 септември 2021 г. доброволци от целия свят, обединени от каузата за чиста околна среда, ще отбележат Световния ден на почистването (World CleanUp Day`2021). В ситуацията на пандемия глобалното събитие няма да се проведе чрез традиционните масови акции, а ще се фокусира върху индивидуалните усилия на милиони доброволци да променят света, в който живеем. /ИС/

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button