В Пордим отбелязаха Световния ден против тормоз в училище

За седма поредна година Община Пордим, БМЧК – Пордим, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Пордим и ОбУ „Никола Йонков Вапцаров“ с. Вълчитрън, подкрепени от своите учители отбелязаха Световния ден против тормоз в училище.

Денят е познат като „Ден на розовата фланелка“. На този ден учениците носят розови тениски и аксесоари, организират се различни инициативи, за да символизират своята позиция.

Комисия от община Пордим, заедно с представители от двете училища, оцениха участниците в конкурс, обявен от Община Пордим за изработка на табло или кът посветен на този ден.

Отличени са 2 клас от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с класен ръководител Албена Колева и 1 клас от ОбУ „Никола Йонков Вапцаров“ с класен ръководител Веселка Спасова. Победителите получиха за награда торта във формата на розова фланелка и с послание да бъдат по-добри.

Отбелязването на този ден ни напомня, че тормоза в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме в такива ситуации и как можем да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН!

Децата от всеки клас направиха фигури във формата на сърце и пуснаха розови балони в небето.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button