Вандали съсипаха съдове за отпадъци за близо 10 хиляди лева в Градската градина в Плевен

Вандали вилняха тази нощ в Градската градина в Плевен и потрошиха 13 от бетонните кошчета за отпадъци. Съборени и потрошени съдове, с откъртени капаци, натрошена мозаечна структура и разпилян около тях боклук бе неприятната гледка, на която попаднаха преминаващите тази сутрин в Градската градина. Със сигурност вандалите не са били един или двама, тъй като всяко от кошчетата е с тегло 150 кг. Единичната им цена е 617 лв. без ДДС, което означава, че щетите от тази демонстрация на „сила“ са за близо 10 хил. лв. Които ще платим всички ние.
sudove 2
Кошчетата са изработени от високоякостен бетон с хомогенна мозаечна структура, армиран и фиброподсилен. Мозаечната структура е изградена от натурални мраморни или гранитни камъни с дефинирана големина, а повърхността е релефна и обработена със защитно покритие. То намалява отлагането на замърсявания и повишава още повече устойчивостта на кошчето към агресивните атмосферни условия.
Община Плевен излиза с апел към гражданите на град Плевен да обичат и уважават града си!

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button