Във ВВВУ „Георги Бенковски“ откриха учебна лаборатория 3DEXPERIENCE

По време на годишната научна конференцията на ВВВУ „Георги Бенковски“ бе открита учебна лаборатория , в която ще се използва платформата 3DEXPERIENCE .

Лабораторията е съвместен проект на Хайкад Инфотех ООД с управител Спасена Генчева, International Aviation Services (IAS), собственост на Тодор Иванджиков и ВВВУ „ Георги Бенковски“.

Началникът на катедра „ Тактика, въоръжение и навигационна подготовка“ полковник доцент д.н. Милен Атанасов изрази удовлетвореността си, че в кабинетът дарен от „Дунарит“ АД ще има възможност да се използва и платформата 3DEXPERIENCE на Dassault Systèmes , пригодени изключително за Aerospace & Defense.

Това стана възможно благодарение на Хайкад Инфотех ООД- официален представител на инженерните IT решения на софтуерния концерн Dassault Systemes- CATIA, 3DEXPERIENCE, ENOVIA, DELMIA.

Абонамента към системата е дарение от фирмата на председателя на Асоциацията на Българската Авиационна Индустрия /АБАИ /Тодор Иванджиков – International Aviation Services (IAS), който е възпитаник на ВНВВУ „Георги Бенковски“.

Matteo Cocco презентира пред участниците в конференцията , преподаватели и курсанти същността, основните характеристики и функционалните възможности на платформата 3DEXPERIENCE на френския концерн Dassault Systèmes.
Заместник- началника по професионалното обучение и международното сътрудничество полковник Андриян Колев благодари на всички, благодарение на които се задълбочава и хармонизира съвместната дейност между науката, образованието и бизнеса.

Така , ВВВУ „Георги Бенковски“ се нарежда до българските ВУЗ и индустриални фирми, които вече успешно работят в областта на дигитализацията на университетското образование, научната дейност и производството, използвайки високотехнологичните проекти на Dassault Systèmes

Автор:
Валя Минкова
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button