Министър Даниела Везиева в Плевен: Бизнесът и местната власт трябва да се обединят около две тематични области за развитие

Бизнесът и местната власт в Плевен трябва да се обединят около две тематични области за
развитие в следващите пет години. Това коментира министърът на
икономиката Даниела Везиева.

Тя пристигна в града за участие в среща, свързана с Плана за възстановяване и устойчивост, както и с финансовите инструменти, които ще бъдат предложени в новия програмен период на програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027 и Иновационната стратегия за интелигентна специализация.

Министър Везиева посочи, че конкретно за област Плевен са коментирани теми от сферата на мехатрониката, биотехнологиите и информационните технологии. Според нея е важно всяка област в страната да се концентрира в това, в което има ресурс за развитие, за да може държавата да помогне на бизнеса.

„Средствата, които ще се дават през Плана за възстановяване, през националните мерки, трябва да имат ефект, т.е. да се надгради и да се създаде устойчив бизнес“, подчерта още министърът на икономиката.

В Плевен тя бе приета от областния управител Марио Тодоров, след това участва в организираната среща с представители на бизнеса и местната власт. На срещата присъстваха също кметът Георг Спартански и зам.-кметът по проекти и хуманитарни дейности Стефан Милев.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button