ВМРО-Плевен ще се бори да постигне поне две депутатски места в новия парламент

ВМРО-БНД – Плевен, ще се бори да постигне поне две депутатски места в новия парламент от 15 МИР. Това заяви д-р Калин Поповски в пресклуба на БТА в Плевен.

Той посочи, че са съставили силна листа с водач Красимир Каракачанов и в нея са предложили много силни личности, професионалисти, и от гражданската квота. Част от тях участваха в пресконференцията – Десислава Иванова, ген.Валентин Буров, д-р Венцислав Грозев, Георги Татарлиев. Д-р Поповски е втори в листата, която има 18 кандидат-депутати.

От името на Красимир Каракачанов той припомни, че през изминалия мандат са осигурили на два пъти по 1 милион лева за Университетската болница „Д-р Георги Странски“. Първият е вложен за ремонти на материалната база. Вторият е инвестиран за апарат от най-ново поколение за инванзивната кардиология, който спасява човешкия живот. Тези дни апаратът започна работа в университетската болница, уточни д-р Поповски. Той припомни, че благодарение на Красимир Каракачанов и ВМРО Плевен има най-големият у нас войнишки паметник за Дойранската епопея. Също благодарение на подкрепата на министър Каракачанов Плевен получи 1 милион лева за поддръжка на парка „Кайлъка“, както и временен понтонен мост над река Искър при Чомаковци, отбеляза д-р Поповски.

На въпрос той отговори, че ВМРО винаги е била част от патриотичния спектър от много години. „Патриотичният вот у нас събира около 10 на сто подкрепа. Сега ВМРО се явява самостоятелно и в тази ситуация има лек риск, но сме решили така по искане на местните структури на партията“, каза той. На друг въпрос прогнозира, че очаква на тези парламентарни избори избирателната активност да бъде около 40 на сто – с около 10 на сто по-ниска в сравнение с предходните.

По отношение на здравеопазването ВМРО има ясна визия за нужните промени, в момента то е недофинансирано с около 60 на сто. Д-р Поповски подчерта, че очаква скоро магистрала „Хемус“ да мине край Плевен, за което са нужни общински пътища. Той припомни, че от ВМРО винаги са били радетели и за проекта АЕЦ-Белене.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини!

Свързани статии

Back to top button