Програмата „Вокалисимо“ представя в Плевен шедьоври от опери, оперети, мюзикъли и филми

Програмата „Вокалисимо“ ще представи в Плевен шедьоври от опери, оперети, мюзикъли, канцонети и музика от филми с Плевенската филхармония. Това съобщи за БТА директорът на музикалния институт Любомир Дяковски.

Музикалният празник бе отлаган няколко пъти заради противоепидемичните мерки, предприемани от здравните власти, но вече е сигурно, че ще се състои на 25 февруари в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие 1869“.

Гост-солисти са Русалина Мочукова и Васил Петров. В премиерата участва и „Йордан Тоновски джаз трио“. Програмата е съчетание на филмова музика, откъси от мюзикъли, творби на Лехар, Дворжак, Бърнстейн, Пучини, Гершуин, Мишел Легран.

Диригентът Владимир Бошнаков ще се завърне в родния си град след дългогодишно отсъствие, каза Дяковски. Маестрото е започнал музикалното си образование в Плевенското музикално училище, дебютирал е с Плевенската филхармония със солист Петко Радев, след което в кариерата си има концерти със знаменити музиканти като Васко Василев, Светлин Русев, Йълдъз Ибрахимова, Теодосий Спасов.

Русалина Мочукова е специализирала в Италия при Мирела Френи, а Васил Петров е познат на публиката с оригинални композиции, джаз и поп стандарти, както и с песни, композирани от самия него. Културната общественост го познава и като художник от неговата самостоятелна изложба в Плевен.

Интересът към концерта „Вокалисимо“ е голям, местата са на изчерпване, казаха за БТА организаторите на музикалното събитие.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини!

Свързани статии

Back to top button