Във ВВВУ „Георги Бенковски“ днес завършва първият етап от кандидаткурсантската кампания „Ранен прием“

Днес завършва първият етап от кандидаткурсантската кампания „Ранен прием“ във Висшето военновъздушно училище /ВВВУ/ „Георги Бенковски“, който започна на 4 февруари, съобщиха от висшето училище.

Ранният прием на бъдещи курсанти по шест военни специализации преминава през два етапа. Вторият етап стартира на 11 март и е до 29 април 2021 г.

Медицинското освидетелстване на кандидат-курсантите, участващи в кампанията за първи ранен прием за специализации „Летец-пилот“ и „Ръководител на полети /Щурман-управление на въздушното движение/“ е във Военномедицинската академия в София. Там преминат и интервю за психологическа пригодност за обучение. За наземните специализации има изпит за психологическа пригодност. Изпитът за физическа годност е на 27 и 28 февруари 2021 г. /резервни дати – 6-7 март 2021 г./.

До 9 март 2021 г. се очаква първо класиране на кандидатите за курсанти, участващи в кампанията за първи ранен прием.

Кампанията за ранен прием по шест специализации за цивилни студенти, която започна на 4 януари, ще продължи до 19 март 2021 г., онлайн, с общообразователен тест или есе.

Подробностите са на сайта на ВВВУ „Георги Бенковски“.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button