За президент ще говоря, когато свършат парламентарните избори, заяви Бойко Борисов

За президент ще говоря, когато свършат парламентарните избори, заяви Бойко Борисов на брифинг в централата на ГЕРБ. Той призова политическите сили да се смирят в името на доброто. Видя се, че с омраза, обиди, нищо не се получава, подчерта политикът. И посъветва всички, в т.ч. и собствената си партия, да бъдат градивни.

Лидерът на ГЕРБ констатира, че в момента всички искат да са опозиция. Когато те трябва да теглят каруцата, казват, че е опасно, защото трябва да се вземат тежки решения, посочи той.

От думите му стана ясно, че не е готов да даде в аванс депутати в подкрепа на правителство с третия мандат. Народът ще ни принуди на следващите избори да се направи правителство, подчерта той. По думите му, президентът Румен Радев е едноличният управник на България месеци наред, а в момента сме „тежка президентска република“. Радев направи парламента за смях, постигна хаос, смята Бойко Борисов. Невижданата конституционна криза, в която ни вкара президентът с неговите протестни партии, достига върхове, посочи той.

Експертно правителство на какво – на провалили се и наричани от своите хора мошеници – който иска, да го подкрепя, имат си гласове, отговори той дали ГЕРБ ще подкрепи лансираната идея за експертно правителство с третия мандат. Радев трябва да си понесе цялата отговорност за тези уж добри кадри, които намери, категоричен е Борисов. Според него обаче трябва да има парламент в момента, да се приеме бюджетът, да се видят как ще вървят харчовете, приходите.

Лидерът на ГЕРБ увери, че „не потрива доволно ръце“ като вижда какво се случва в страната в момента, както твърдят опонентите му. Той отново предупреди за идваща здравна, икономическа, мигрантска криза.
Независимо кой е първи, втори, трети – уважавайте се, създайте илюзия у хората, че има смисъл да отидем на трети избори, посъветва лидерът на ГЕРБ. И добави, че много би искал да види модела „Нинова“, „Трифонов“, който, по думите му, се е оказал, че е предлагащ, махащ, но по никакъв начин управляваш. Стана ясно, добав Бойко Борисов, че „Демократична България“ освен постове, власт, министерски кресла, друго не ги интересува, макар че отричат. Като победите, ще имате министри, отбеляза той.

Оставете ГЕРБ, ГЕРБ не ви пречи с нищо в момента, имате прекрасно мнозинство в парламента, поиска лидерът на партията. Два месеца по време на кампанията създавахте илюзията, че ще направите правителство – решете всички въпроси по начина, по който сте ги казали в слоган, каза той и допълни – сега убихте тази илюзия с обидите един към друг.

Борисов изрази опасения, че при тона и случващото се в политиката хората трудно ще бъдат убедени да отидат до урните отново плюс ковид вълната. Всичко това, според него, ще „подобри“ ниската активност. Бойко Борисов обеща и в скоро време да лъсне истината за поредния „Костинброд“, свързан с машините за гласуване в чужбина.

Справихме се с финансово-икономическата криза, която ни връхлетя, справихме се с ковида, изтъкна бившият премиер. По думите му, моделът „Борисов“ означава лидер на Балканите, България – уважавана от всички, икономически растеж, в първата двойка и тройка за финансова стабилност, приета в „най-бялата организация“ – Европейския банков съюз и чакалнята на еврозоната, мащабни във всички посоки север-юг инфраструктурни проекти, рекордни ръстове в земеделието, икономиката, ИТ сектора, автомобилния клъстър.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button