Задържаха двама мъже за незаконен улов на риба от Дунав при Никопол

Задържаха двама мъже за незаконен улов на риба от Дунав при Никопол, съобщи ОДМВР – Плевен.

Нарушителите са засечени при проверка на Районно управление на МВР – Никопол, екип на Регионалната дирекция по горите и на Изпълнителната дирекция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ – Плевен на около 50 метра от плажната ивица на Никопол.

Нарушителите са 36-годишен и 46-годишен от Никопол. Те използвали техническо съоръжение за улов с електрически ток. На брега на реката, до моторна лодка, са установени 7 риби сом, с общо тегло 28 кг. и шаран с тегло 14 кг., техническо устройство за улов, акумулаторна батерия, кеп, пригоден за захранване с електрически ток.

Всички вещи са иззети. Иззета е и рибарската лодка с бензинов двигател. При претърсване на фургон, обитаван от 36-годишния, са намерени 2 куб. м. дърва за огрев, които са иззети и е съставен акт по Закона за горите. Служители на ИАРА – Плевен са съставили акт по Закона за рибарство и аквакултури. Случаят е поела Районната прокуратура в Плевен.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button