Задържаха прокурор Димитър Захариев (Видео)

В съдебната палата задържаха прокурор Димитър Захариев от окръжна прокуратура Плевен.  Новината бе оповестена на брифинг по повод на задържането на прокурор Захариев от прокуратурата.

В съдебната палата е задържан прокурор Димитър Захариев, паралелно с това по същото време е задържан директор от Главна дирекция изпълнение на наказанията.

Главният прокурур разказаза предисторията на задържането. Захариев е подсъдим. На 23 юли 2015 година ВСС го отстрани от длъжност по мое предложение, припомни главният прокурор Сотир Цацаров. Обвиненията са в участие в организиана престъпна група. Паралелно са задържани прокурор и служител на главна дирекция обществена охрана. Деянията им са били с висока степен на обществена опасност, уточни още веднъж главният прокурор. Захариев е привлечен като обвиняем и за изнудване. Служителят на охраната също е привлечен като обвиняем за две престъпления, едното от които е заплаха за убийство. Конкретните думи, които е изрекъл пред множество свидетели са били: „Ти няма ли да почерпиш, че ще ставаш вдовица? Кажи на твоя мъж да внимава какво прави и какво говори, защото Куката като излезе от затрова ще го убие.“ Това е послание изречено с чувство на тотална безнаказаност, каза Цацаров. Най-кратката дума, с която може да се опише дейността на Захариев е лобистика, казаха от прокуратурата. Правим всичко възможно такива действия да бъдат санкционирани по силата на закона, посочиха от обвинението.

Свързани статии

Back to top button