Защо и как да изберете българските продукти за вашата трапеза?

Много често се препоръчва да избираме българските продукти и да подкрепяме българските производителите. Истината е, че понякога това може да бъде много трудно и често информация за избраните покупки липсва. Затова в днешната статия ще ви помогнем да разпознаете българските брандове и да пазарувате по-качествено за трапезата си.

Изберете марката, която подкрепя българските производителите

Много често не може да разпознаете дали даден продукт е на български производител и правите необмислени избор. Когато се приберете у дома и усетите вкуса на покупките си разбирате, че той не е български и се чувствате неприятно от направените избори.

Затова е важно да се обърнете към марка, която подкрепя българското производство от почти цялата държава, както Kaufland. По този начин ще сте сигурни, че слагате на трапезата си свежи и вкусни плодове, както и зеленчуци, които с удоволствие ще дадете на семейството си. Успявайки да подкрепите малките бизнеси, ще се радвате по-дълго време на продукти, които имат вкус на градината на село.

За да може да разпознаете добрите продукти, е достатъчно да видите цвета и да усетите аромата. Ако всичко това отговаря на това, което очаквате, то е много вероятно да вземете идеалните домати и сочните праскови. Затова следващият път, когато се насочвате към магазина, го изберете внимателно и се впуснете в ароматно приключение.

Пътуването и запазването на качеството на продуктите

Една от най-големите грешки е да се избират плодове от други държави, освен ако те не са характерни за тази страна. Когато купувате български продукти от други държави, ще усетите, че ароматът им е съвсем различен, а и не са толкова свежи и сочни.

За да изберете правилните продукти, трябва да изберете онези, които не пътуват толкова много. Въпреки че има специализирани камиони, които са с идеалната температура за запазване на качеството, е добре да се насочите към българското производство, което е съвсем близо до избраната от вас голяма верига.

Един от лесните начини за запазване на качеството у дома е да комбинирате правилно плодовете и зеленчуците, за да може да ги съхранявате по-дълго време, преди да се консумират. Поинтересувайте се какви са най-добрите начини за комбиниране на плодове в една и съща купа, както и кои е добре да държите в хладилника. По този начин ще можете да се наслаждавате на продуктите, сякаш са току-що откъснати от градината.

Предлагаме ви онези, които са вече меки и не може да консумирате самостоятелно, да направите на смути или пък да спретнете вкусен десерт за цялото семейство.

За да може да изберете свежи продукти е достатъчно да се насочите към производството, което е най-близо до вас. Избирайки го ще успеете да подкрепите малкия бизнес, който е в основата на създаването на най-чистите продукти.

За да може да консумирате плодове и зеленчуци в по-голямо количество, е достатъчно да ги съхранявате правилно и у дома. Направете си страхотна плодова салата или нарежете по-голяма зеленчукова за поредния здравословен обяд. Всичко това би било страхотно допълнение към любимите ви основни ястия и междинни хранения.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button