Завърши основният ремонт на две ключови улици в Индустриалната зона на Плевен

Приключи основната реконструкция на две важни улици в Индустриалната зона на град Плевен – „Вит” и „Северна”.

Улица „Вит” /от фирма „Изобор” до кръстовището с ул. „Втора задгарова”/ е с дължина 837 м. Тук е изградена нова пътна конструкция в платното за движение, подменени са всички бордюри и тротоарната настилка, поставени са бетонни бордюри за ограничаване на тревните площи и пешеходните алеи, за кръстовищата са изпълнени подходи с понижаване на регулата с цел осигуряване на достъпна среда, в участъците, където пътното платно и тротоарът са на едно ниво са обособени ивици от тактилни плочки, подменено е и уличното осветление с енергоспестяващи LED осветителни тела. Стойността на обекта е 1 739 016.20 лева с ДДС.

Същите дейности са извършени и при рехабилитацията на ул. „Северна”, която е с дължина 390.05 метра. Сумата за ремонта на обекта е 682 726.21 лв. с ДДС. И на двете улици е изпълнена пътна маркировка.

Средствата и за двете улици се осигуряват от спестените европейски средства след проведени  от Община Плевен процедури по обществени поръчки в рамките на Програмния период 2014-2020 г.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button