Златен медал от Иран за Мирослав Лазаров от арт школа „Колорит”

Седемгодишният Мирослав Лазаров от арт школа „Колорит” Плевен получи своя Златен медал от Международния фестивал на картини за педиатрични пациенти на тема „Здраве” в Иран.

Той и неговият арт педагог Майя Ананиева бяха поканени на благотворителната тържествената церемония по награждаването в Техеран, но поради пандемията пътуването  не бе осъществено, затова престижната награда е получил на официалната церемония Посланикът на Република България в Иран.

Творбата на Мирослав „Земята побеждава корона вируса” е отпечатана на рекламна тениска  и ще бъде подарявана на педиатрични пациенти в различни страни по целия свят където организаторите на конкурса ще покажат в благотворителни изложби най-добрите детски творби в педиатрични болници и отделения. Така те искат да подарят усмивка на всяко биещо  детско сърце.

Автор:
Майя Ананиева
Източник:
арт школа „Колорит”
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини!

Свързани статии

Back to top button