Общинските съветници на Плевен изпращат петиция до премиера и спортния министър

Петиция в подкрепа на плевенския спорт и спортната база в Плевен ще изпрати Общинският съвет  до премиера и спортния министър.

Документът е бил внесен днес на редовната сесията на ОбС от съветника Йордан Грижов, който е и председател на Постоянната комисия по „Младежки дейности, спорт и туризъм„.

„Плевен е град, който години наред е пренебрегван от държавата по отношение на спорта. Спортната инфраструктура е в изключително лошо състояние. Няма най-обикновени условия за спорт, които да бъдат удобни и безопасни“, се споменава в петицията.

Чрез нея общинските съветници призовават управляващите да помогнат за това в Плевен да има нормални условия за спорт, тъй като това е град, „който даде олимпийски шампион на България и продължава да дава редица световни и европейски шампиони“.

Документът е бил подписан единодушно от всички общински съветници в залата.

В подкрепа на каузата всеки от тях е получил и тематичен календар „Забравеният спорт в Плевен“, илюстриран със снимки на спортни обекти в града. Той е създаден по инициатива на съветниците Йордан Грижов и Десислава Иванова.

Източник:
bta.bg
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button