Ден на репродуктивното здраве в Плевен на 9 юни

Ден на репродуктивното здраве​  организира Сдружение „Зачатие“ в Плевен на 9 юни 2018 г​.

Датата е юбилейна, защото точно преди 30 години в България се ражда първото българско бебе, заченато чрез инвитро. България е една от първите страни в света, успешно приложили този метод за лечение на стерилитет.

В Плевен ще се съберат бащите на българската инвитро медицина и техните ученици, за да разкажат за миналото, настоящето и бъдещето на асистираната репродукция в България. Официални гости на събитието ще са Султанка Петрова, зам. министър на труда и социалните грижи, проф. д-р Атанас Щерев, национален консултант по репродуктивна медицина, д-р Мария Георгиева – директор на „Център за асистирана репродукция“, Стефка Сарафова-Захариева – председател на сдружение „Зачатие“. Програмата ​включва информационна сесия, групова дискусия и безплатни консултации със специалисти.

Експо алеята на инвитро клиниките в България дава възможност на посетителите на Деня на репродуктивното здраве да съберат в рамките само на един ден пълна информация за условията и цените, предлаганите от различните клиники, да се запознаят със своите бъдещи лекари и да получат безплатно съвет и консултация от тях. Тази уникална възможност е осигурена благодарение на усилията и труда на доброволците от сдружение „Зачатие“​, което защитава вече 14 години интересите на хората с репродуктивни проблеми в България.

Петима от посетителите на Деня на репродуктивното здраве ще получат от сдружение Зачатие ваучер​ за диагностика и лечение на стерилитет​ на стойност 500 лева.

Програмата започва точно в 11:00 часа на 9 юни 2018 година в залата на Областна управа Плевен. Входът е свободен. За контакти: www.zachatie.org e-mail: zachatie@gmail.com Стефка Сарафова-Захариева – председател, тел. 0899 60203.

Back to top button