Деца от Гулянци с послания в Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Деца от община Гулянци, област Плевен, се включиха с инициативи в Европейската седмица за намаляване на отпадъците като изработиха сувенири, коледна украса и карнавални костюми от отпадъчни материали.

Под мотото „Събираме разделно – пазим и обичаме природата!“ най-малките жители на общината са провели различни инициативи. В СУ „Христо Смирненски“ – Гулянци са отправили своето послание за опазване на планетата Земя с открит урок и арт ателие. Децата са изработили сувенири, макети и дори модни тоалети от отпадъчни материали, рецитирали са тематични стихове и са провели викторина.
Децата от подготвителните групи на детска градина „Незабравка“ в Гулянци са създали красиви предмети и украси от ненужни отпадъци.

Техните връстници от детските градини в селата Гиген, Милковица и Брест са изработили коледна украса, карнавални костюми, макети, сувенири и са правили опити с използване на отпадъчни материали.
Учебните заведения – участници в инициативата, са получили от главния специалист по екология в Община Гулянци, Донка Евстатиева кошчета за разделно събиране на отпадъци и поощрителни награди на децата за активността и старанието им.

„Кошчетата ще останат в групите и класните стаи като децата периодично ще ги изхвърлят в контейнерите за разделно събиране“, добави Любенова. Целта е по този начин подрастващите да изградят навици за разделно събиране и рециклиране на отпадъците.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button