Еньовден в село Малчика

Еньовден в село Малчика. Това е един от най-обичаните празници в народния календар, пуснал дълбоки корени в нашите традиции, мислене, вярвания.

И затова НЧ”Пробуда -1928” и Кметство Малчика организираха отбелязването на празника под сенките и аромата на липите в парка на центъра.

Специални гости бяха децата от ДГ”Люляк” с.Малчика. Присъстващите имаха възможност да се запознаят с кратка беседа за билките, поднесена от секретаря на читалището и кратка информация за някои от най-използвани билки от Лилия Михайлова.

Участниците в празника Еньовден разпознаваха билки по картинки, всички пиха няколко вида чай, за да разпознаят от каква билка е, минаха под венеца изплетен от билки, набрани рано сутринта от доброволци и всеки получи китка от билки за здраве през следващата година.

В.Йорданова – секретар на НЧ”Пробуда – 1928”

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button