Фейсбук вече се нарича Мета

Американската компания Фейсбук променя името си на Мета (Meta), съобщи днес на презентация онлайн нейният основател Марк Зукърбърг, цитиран от световните агенции.
„Сега се наричаме Мета“, каза Зукърбърг.

Новото название на компанията майка ще представя по-добре всичките й дейности, но името на различните мрежи ще остане непроменено, отбеляза той.

Обявяване на Meta – новото име на компанията Facebook. Meta помага за изграждането на метавселена, място, където ще играем и ще се свързваме в 3D. Добре дошли в следващата глава на социалната връзка.

Промяната няма да засегне визията и името на Facebook.com, но ще отдели „шапката“ на услугите като самостоятелен бранд. Досега клиентите на WhatsApp и Instagram виждаха името „Facebook“ при стартиране на приложението, като идентификатор за това, че те са част от социалната мрежа.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Проверете също
Close
Back to top button