Калейн: „Щастлива съм, че стигнах дотук. Дано издържа и до Париж“

Боряна Калейн завърши на пето място в индивидуалния многобой на олимпийския турнир по художествена гимнастика в Токио. Така тя изравни най-доброто постижение на българска състезателка на Олимпиада отпреди 25 година, когато Мария Петрова завърши пета в Атланта 1996.

„Това ще ми подейства като стимул да го подобря. Надявам се да сме живи и здрави, да не губя увереността в себе си, а пък за Париж – ще видим“, коментира Калейн, визирайки следващата Олимпиада във френската столица след три години

„На мен самата ми е много трудно да намеря думи, с които да опиша емоциите си. Просто съм изключително щастлива, че стигнах дотук, че успях да издържа тази една бонус година, въпреки всички трудности. Последните два месеца за мен бяха ужасно трудни психически. Затова съм щастлива, че се класирах за днешния ден и това, че успях да си изиграя съчетанията. Даже не ме яд за грешката на топка, защото се хвърлих и дадох всичко от себе си. каза през сълзи Калейн.

Основното, което научих в последните месеци, е, че трябва да си вярвам, защото ако си вярвам мога, да постигна всичко“, каза още тя. Линой Ашрам донесе пък първа олимпийска титла за Израел.

„Много се радвам за Линой, защото тя е много сърдечно и добро момиче. Искам да я поздравя нея и екипа й. Поздравявам всички мои конкурентки. Форматът е много тежък, а състезанието беше много емоционално“, каза Калейн.

„Страшно съм изморена сега и нямам търпение да си почина. Засега имам желание да продължа. Най-тежкият ми период беше през миналата година, когато започна карантината. Два месеца след това имаше период, в който исках да се откажа. Бях категорична, че не искам да тренирам, не искам да си го причинявам. В крайна сметка благодаря на моите треньори, че бяха до мен и в тези ужасно трудни условия успях да направя това“, допълни тя.

„Заради цялото напрежение, отговорността, която носим, в един момент се чувствах зле, защото мислех, че ако не донеса медал, ще съм провал. Като всяка друго състезание ме прави по-силна и ме изгражда като човек. Дай Боже, да успея да издържа до Париж“, каза още Калейн.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button