Сребро за ансамбъла ни с обръчи и бухалки

След като спечели титлата във финала с пет топки, ансамбълът ни се окичи със сребърен медал в този с три обръча и два чифта бухалки в последния ден на европейското първенство по художествена гимнастика, което се проведе във Варна.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова представи по изключително безапелационен начин оригиналната и много сложна композиция, поставена по музика от балета „Спартак“, но получиха от съдиите втора по сила оценка от 45.950 точки (36.9 за трудност и 9.050 за изпълнение), което им отреди сребърните медали в подреждането.

Българките имаха малшанса да изчакат доста преди да излязат на килима, тъй като щабът на Азербайджан поде контестация, която според регламента трябва да бъде разгледана в хода на състезанието, а не след неговия край. Европейски шампион на обръчи и бухалки стана Израел с 46.150 точки, а на трето място е Италия с 43.375 точки.

Това е шестото отличие за България от шампионата във Варна. Сребърни отличия в предишните дни завоюваха Боряна Калейн в многобоя при жените и ансамбъл девойки в многобоя и на финалите на отделните два уреда.

Източник:
bnr.bg
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button