Новоизбраният кмет на Буковлък ще положи клетва на 14 октомври

Новоизбраният кмет на кметство Буковлък ще положи клетва пред Общински съвет – Плевен на 14 октомври

Общински съвет – Плевен, се събира за заседание на 14 октомври /четвъртък/, от 17,00 ч. в Конферентната зала на Община Плевен в сграда “Гена Димитрова”. Дневният ред на заседанието включва една -единствена точка – полагане на клетва от новоизбрания кмет на кметство Буковлък Георги Божинов. Заседанието ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.

Заседанието е насрочено на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с Решение № 411-МИ/03.10.2021 г. на Общинска избирателна комисия, с което са обявени окончателните резултати от изборите за кмет на Буковлък, информира председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

Съгласно съответния текст в ЗМСМА при произвеждане на частични избори за кмет на община, за кмет на район или за кмет на кметство новоизбраният кмет полага клетвата преди началото на първото заседание на Общинския съвет след избора, което се свиква от председателя на съвета и се провежда в 14-дневен срок от обявяването на изборните резултати.

Източник:
ОбС - Плевен
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button