Люси Дяковска с коледен концерт в родния Плевен

Люси Дяковска поднесе на родния си град Плевен коледен подарък със своя концерт „Аве Мария“.

Популярната певица зареди с много светла и позитивна енергия съгражданите си, изпълнили до краен предел зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие 1869“.

Люси Дяковска разкри, че с музикалните шедьоври, написани преди 20, 30 или 200 години, иска да предаде на хората повече доброта и надежда за бъдещето, защото вярва, че нещата ще се променят към повече щастие.

Като един от най-силните емоционални моменти в почти 2-часовата програма публиката прие изпълнението на „Аве Мария“ – молитвата, която се отправя към святата Божия майка. Тя беше представена в съпровод само на пианиста Георги Милтиядов – автор на голяма част от аранжиментите.
С много аплаузи бяха приети емблематични песни за Коледа и Нова година от различни краища на света – Канада, Италия, Франция, Англия, Америка и други страни.

Извикана на бис, Люси Дяковска изненада с оригинално изпълнение, съвместно с хор на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци, който носи името на нейния дядо – композиторът Иван Вълев, един от създателите на прочутия плевенски фолклорен състав.

Именитата изпълнителна си партнира на сцената с Плевенската филхармония и с хор „Гена Димитрова“, под диригентството на Димитър Косев – носител на националната награда „Млад музикант на годината“. Завладяващи аранжименти за случая бяха направили още двама композитори – Румен Бояджиев – син и Константин Добройков. Концертмайстор бе Чавдар Вълков.

Люси Дяковска, която е основател на фондация за възстановяване на парка „Кайлъка“, не пропусна да благодари с дълбок поклон на всички, които даряват средства и работят доброволно за красотата на защитената местност в сърцето на Мизия.

Празничната програма „Аве Мария“ предстои да бъде представена в София и Варна.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button