Млади лекари и студенти помагат при тестването на учениците в Плевен

Студенти, стажант-лекари и лекари-специалисти на Медицинския университет в Плевен участват като доброволци при извършването на щадящи антигенни тестове на учениците от начален курс.

Общо над 30 са доброволците медици, които ще помагат в тестването два пъти в седмицата в началните училища в града, водени от убеждението, че присъственото обучение е най-важно за малките ученици.
„Медицински университет – Плевен чрез своите студенти протегна ръка за реализиране на кампанията за връщане на малките ученици в клас на Министерството на образованието и Община Плевен“, добави Дукова.

За оказаната подкрепа директорът на Иновативно начално училище „Христо Ботев“, Цветелин Горанов е изпратил и благодарствен адрес до ректора на МУ-Плевен, проф. д-р Добромир Димитров.

Източник:
www.bta.bg
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button