Над 3400 малки ученици се връщат в клас след тестване в Област Плевен

На 15.11 и 16.11.21г. са направени бързи неинвазивни антигенни тестове за Covid-19 на 3463 ученици в 260 паралелки от 1-ви до 4-ти клас, без никакви затруднения-съобщават от РУО-Плевен. Родители-доброволци също участват в проверката на децата.

Тестването не е било приложено само в община Никопол, където заболеваемостта от Covid-19 е под 250 на 100 000, и там учебният процес е напълно възстановен. Поради ниската заболеваемост, в община Искър от утре всички ученици също преминават към присъствена форма на обучение.

В ротация остават учениците от 5-ти до 12-ти клас в общините Долна Митрополия, Кнежа, Червен Бряг. От утре обаче, учениците в община Долни Дъбник преминават от ротационен на изцяло онлайн форма на обучение, поради покачилата се заболеваемост (над 500 на 100 000).

Онлайн остават и техните връстници в общините Плевен, Белене, Гулянци, Левски и Пордим.

Тестовете са предоставени от Министерство на образованието и науката на училищата в областта чрез Регионално управление на образованието, след заявено съгласие на най-малко 50% от родителите на учениците, като тестването ще се извършва два пъти седмично.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button