Никола Кацарски от Плевен с престижна награда от ЕКА

Никола Кацарски от Плевен с престижна награда от Европейската космическа асоциация

Първокласникът от Плевен Никола Кацарски спечели първа награда на Международния конкурс Comet competition на Европейската космическа асоциация (ESA). Участниците са стотици от цял свят. След Никола в класирането са деца от Индия, САЩ и Литва.

Никола и сестрата му близначка Марина Кацарска са много артистични и търсещи и около тях винаги е интересно. Никола е чел за кометите заедно с майка си, а след това е събрал в гората подходящи материали, с които да осъществи идеята си.

Това е поредната международна награда. През месец февруари Никола и сестра му Марина Кацарска бяха отличени и в друг международен конкурс “ Пчеларството-екология и плодородие, пчелният мед- здраве и дълголетие“- Марина е удостоена с най-голямата награда, а Никола печели второ място в раздел „Пластики“

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button