Нов компютърен томограф – скенер в МБАЛ – ЛЕВСКИ ЕООД за 30-та годишнина от откриването на болничната сграда

Въвеждането в експлоатация на нова специализирана медицинска апаратура -многофункционален компютърен томограф – СКЕНЕР поставя началото на инициативите свързани с 30 –та годишнина от откриването на болничната сграда в град Левски, обяви директорът на  МБАЛ –ЛЕВСКИ ЕООД, Евгения Иванова на празничното събитие на 5 ноември.

Новият кабинет по образна диагностика , с нов модерен 32 срезов компютърен томограф са част от инвестициите в името на здравето в МБАЛ –ЛЕВСКИ ЕООД.

Ресурсът, с който разполага отделението по образна диагностика ,човешкия и технически, показва ,че за напред ще може да изпълнява своята основна мисия да предоставя качествена, висококвалифицирана, навременна,достъпна и ефективна медицинска помощ на пациента, убеден е  началника на отделението д-р Милко Михайлов. Високите  професионални качества и организация през годините в болницата са в основата на преодоляването на предизвикателствата на времето.

скенер

Директорът на болницата г-жа Иванова благодари на  кмета на Община Левски ,Любка Александрова ,  приела предложението  за закупуване на скенер, на общинските съветници от Об С- Левски ,подкрепили финансирането на проекта  „СКЕНЕР”, на доц. Пенка Стефанова , Директора на РЗОК –Плевен,на Даниела Хитова от БЧК, на всички специалисти  участвали при реализирането на проекта, приятели и съпричастни на развитието на болницата през годините.

Доайенът на здравното заведение д-р Петкова от 1965г.и до ден днешен на работа в  МБАЛ –ЛЕВСКИ ЕООД поздрави всички с 30 годишният юбилей .Припомни доброволния труд, професионализма и усилията на здравните работници дали път на следващото поколение здравни специалисти, за които медицината е дълг и начин на живот.

Филм за МБАЛ –ЛЕВСКИ ЕООД показа и разказа в лицето на завеждащите отделения ,на директора на  болницата ,че тя се развива, като модерна и високо специализирана в полза на пациентите в региона. Обновяването на материално техническата база е приоритет през годините. С  нов ехограф разполага отделението по акушерство и гинекология, нова апаратура  е закупена за отделението по физиотерапия и рехабилитация , изцяло е обновено психиатрично отделение.

Кметът на Община Левски,Любка Александрова поздрави с благодарност екипа на болницата с 30 годишния юбилей, екипа на общината и общинския съвет, съпричастни с ежедневието на болницата и всички предизвикателства в тези трудни времена. Поздрави лично и благодари на  директора на болницата Евгения Иванова за ползотворното взаимодействие с Общината.

През трите години на своето управление , управлява  ,като истинска левчелийка.Вече не се борим за оцеляването на отделенията ,а виждаме как базата се осъвременява ,ежегодно , ежемесечно ,за да може грижата към хората в общината да е на високо ниво, сподели радостта си г-жа Александрова.Всеотдайната работа на екипа на болницата стимулира подкрепата на Общината. Радостно е, че в отделенията на болницата се поема грижата за здравето на хората в общината от раждането до дълбока старост.

Община Левски ще продължи своята подкрепа ,подчерта г-жа Александрова. И след като бе осигурен безплатен превоз до болницата, въведен в експлоатация нов скенер, предстои през тази седмица и откриването на нова социална услуга, обяви кмета на общината. Базата се обновява ежегодно с всички възможности за да може грижата към хората в нашата община да е по-качествена, да е на високо технологично ниво.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button