Плевенската филхармония подготви концерта „Целувка в нощта“ за Международния ден на жената

Плевенската филхармония подготви концерта „Целувка в нощта“ за Международния ден на жената – 8 март, по идея на младия музикант Георги Милтиядов, съобщиха от музикалния институт.

Програмата ще прозвучи под мотото „Обичам българската музика“. В проекта той се изявява като композитор, певец, пианист, аранжор и диригент. Включва песни от неговия първи албум по текстове на поета Пейо Пантелеев. Милтиядов е аранжирал своите произведения за симфоничен оркестър, смесен хор и солисти, за да бъдат представени за първи път на сцена „Емил Димитров“ в читалище „Съгласие 1869“ на 8 март.

Специални гости ще бъдат певиците Мариана Попова и Биляна Добрева. Хор „Гена Димитрова“ и неговите солисти са подготвени от техния диригент Анелия Дечева. Водещ на програмата ще бъде виолончелистката Лора Табакова, която не за първи път ще влезе в тази роля. След концерта слушателите ще имат възможност да се снабдят с албума на Георги Милтиядов.

Началото на премиерния концерт е от 19.00 часа.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button