Жители на 5 плевенски села са проверени за неспазване на Covid мерките

Девет жители на 5 села са проверени от Районната прокуратура в Плевен проверява за неспазване на противоепидемични мерки, издадени против разпространението на Covid-19.

Внесените материали в прокуратурата са от полицейски проверки, съобщават от ОД МВР.

На 3 април около 10 часа в село Бъркач е установен извън дома си 20-годишен. Образувано е досъдебно производство.

Останалите проверки са на 4 април .В село Писарово 61-годишен, поставен под карантина, не е изпълнил задължението си да не напуска жилището си. Образувано е досъдебно производство. В село Староселци са засечени петима нарушители на противоепидемичните мерки, които не са открити на адресите.

В село Къшин, 76 годишна жена е установена в избирателна секция, където отишла да гласува.. Образувано е бързо производство.

Към 19:25 часа в избирателна секция в село Николаево е установен 40-годишен, нарушил противоепидемичните мерки и напуснал дома си, където бил поставен под карантина. По случая също е образувано бързо производство.

Продължава работата на разследващи полицаи.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button