От понеделник преболедувалите COVID-19, установен с антигенен тест, могат да изтеглят своя зелен сертификат от www.his.bg

От понеделник, 25 октомври, всички български граждани, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравноинформационна система положителен резултат от направен антигенен тест, могат да изтеглят своя зелен сертификат от www.his.bg Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Валидността на сертификатите за преболедуване на COVID-19 ще бъде удължена от шест на 12 месеца, като те ще могат да се ползват на територията на страната, за нуждите на държавния здравен контрол, припомниха от пресслужбата. Такива сертификати могат да получат всички преболедували коронавирусната инфекция, установено с PCR или антигенен тест.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button