Съвети за правилен подбор на социални мрежи

Социални мрежи – Правилният избор на онлайн платформа е от изключително значение.

Социалните мрежи са едни от най-успешните маркетингови полета, където да насочим рекламните си усилия, за да представим своя бизнес. Всяка от тях има свои особености във връзка със съдържанието си. Основното нещо, което трябва да направим е да проучим аудиторията. Не бива да се отклоняваме от основната си цел – да се изявим там, където е подходящият потребител , а не да се спрем там, където ни е най-лесно и познато. Трябва преди всичко да знаем за какво ще ни е нужно приложението.

Наясно сме, че съществуват много социални мрежи и хиляди начини, по които можем да развием образа си онлайн и да утвърдим имиджа си. Всичко зависи от това в каква сфера искаме да се развиваме. Било то просто да споделяме снимки за харесвания и за забавление или да се занимаваме сериозно и дори да пренесем бизнеса си онлайн.

Проучвания показват, че  Инстаграм е отлично поле за изява и добиване на популярност. Можем да го превърнем, и то доста успешно, в онлайн маркетинг. Това е една страхотна стратегия за развиване на нашия бизнес, комуникация с потенциални клиенти и разпространение с цел реклама. Много хора се възползват от облагите, които ни предлага това приложение. Да вземем за пример, че в момента сме започнали бизнес, но все още никой не знае за него. Как можем да постъпим? Влизаме в Инстаграм, правим профил на бизнеса си, разпространяваме го, популяризираме го и ефекта няма да закъснее.

Ако всичко това се направи и сме изпълнени с постоянство, резултатите ще са налице. Това важи и за известните личности, новоизгряващите звезди или тепърва набиращи популярност хора. След това, разбира се, има нужда от популяризиране. За тази цел, приложението предлага платена реклама. Тази дейност се популяризира все повече, защото лесно и бързо можем да направим бизнеса си достъпен за всички.

Друг също толкова ефикасен вариант е, да имаме платено партньорство с известен бранд, което ще ни осигури по-голяма популярност. По този начин и двете страни печелят и си помагат. Ако желаем наистина да се занимаваме с това, трябва да сме запознати добре с онлайн маркетинга и да преценим добре следващите си стъпки. Защо мислите звездите печелят от Инстаграм? Точно поради тази причина. Рекламирайки бранда си или своите продукти, те лесно намират спонсори, които дори им плащат за реклама. Съвсем спокойно, от една снимка могат да изкарват невероятни приходи. Доста лесно, нали?

Освен Инстаграм, останалите платформи също са невероятни развити. Да вземем за пример Фейсбук или Туитър. Множеството подобрения и актуализации ежедневно променят облика им и ги правят все по-добри и по-добри.  Изборът е лесен, когато знаем към какво се стремим и каква е целта ни в медийното пространство. Не можем да отречем, че благодарение на развитието на технологиите, се увеличава спектъра от възможности за развитите онлайн. И не говорим само за забавление. Без значение дали създаваме медиен образ или подпомагаме своя бизнес, онлайн маркетинга е много полезен, разбира се, ако знаем как да го управляваме.

Както в живота, така и в социалните мрежи има една закономерност- и тя е последователността и стремежа за упорито постигане на целите ни. Нима това напълно не изгражда личността ни и ни дава стимул да осъществяваме мечтите си?

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button