Ще се предоставят почасови услуги на възрастни, хора с увреждания и карантинирани в община Плевен

В община Плевен ще се предоставят почасови услуги в домашна среда и доставка на продукти за 334 възрастни над 54 години, хора с увреждания и поставени под карантина.

Дейностите ще се изпълняват по спечелен проект за патронажна грижа и преодоляването на последиците от ковид кризата, който е на стойност 720 478 лв. Финансиран е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Услугите ще се предоставят от медицинска сестра, психолог, домашен санитар или доставчик. Домашният санитар ще има ангажимента средно до 2 часа на ден да помага на потребителите при къпане, личен тоалет, готвене, хранене, пазаруване и други.

Доставчикът ще купува със средства на нуждаещите се и ще доставя до дома им хранителни продукти и медикаменти. Медицинските сестри и психолозите ще работят по индивидуални планове в зависимост от потребностите.

Социалната услуга ще е със срок на изпълнение 15 месеца, от които 3 ще са за провеждане на процедури за подбор на персонал и потребители, както и обучение на наетите лица.

Патронажната грижа трябва да стартира от януари 2022 г.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button